Hunter Kris

caini de vanatoare

Pensiune in Delta Dunarii

Bloodhound

 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

 

ŢARA DE ORIGINE
Belgia

Origine
Rasa foarte veche, provenind din Molossul de Tibet, adus in Galia si Anglia de catre legiunile romane. Mai tarziu, s-a dezvoltat intr-o mlnastire din Ardeni datorita misionarului Saint Hubert, de la care a primit si numele, devenind foarte apreciat la curtile regale la vanatoarea in haite. S-a raspandit apoi si in Anglia, unde a fost adus de Guillaume, duce de Normandia, odata cu invadarea acesteia in anul 1066.

Caracteristici
Este un caine masiv, greoi, cu mers incet si impunator, copoi prin excelenta. Corpul, puternic construit este musculos, spatele larg si adanc. Capul este unul din punctele caracteristice ale rasei: este bine format, cu craniul inalt si ascutit, cu pielea fruntii si a obrajilor foarte ridata, cu ochii infundati sub arcadele putin proeminente; expresia fetei denota calm si maiestate. Urechile, lungi, proportionale cu marimea capului, atasate jos, atarna in pliuri grele de-a lungul maxilarelor. Coada este purtata intr-o curba eleganta, mai sus de linia spatelui insa nu pe spate. Parul, scurt si destul de aspru pe intreg corpul, este moale si matasos pe cap si pe urechi.

Temperament
Este un caine inteligent, serios si activ; are simt olfactiv deosebit, fapt care il ajuta sa urmareasca urmele de sange ale vanatului ranit, de unde si a doua lui denumire - de "Bloodhound" (blood = sange).

Utilizare
Excelent caine de vanatoare: este folosit si in politie: lucreaza cu mult zel, fara oboseala.

Culoarea
Bicolor black&tan sau  liver&tan si unicolor roşu

ÎNĂLŢIME
Mascul  68 cm;
Femela 62 cm;

GREUTATE
Mascul 46 - 54 kg;
Femela 40 - 48 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

www.huntinginromania.com  +40744348950  vanatorulkris@yahoo.com  © copyright Vanatorul Kris